Ülkemizi üretim açısından güçlü olduğu ve aynı zamanda geleneksel olarak kültürel hayatımızın bir parçası olma özelliğini bulunduran sektörlerden birisi de şüphesiz ki kuru gıda sektörüdür. Televizyonumuzda hızla büyüyen gücümüz olan ihracat konusundaki haberlerle karşılaştık ve tabağımızdaki kuruyemişlerden bir tanesini ağzımıza bıraktık. Spiker: İhracat Nedir? sorusundan başlayarak İhracat Destekleri ile konuşmasına devam ediyor. Biz ağzımıza yeni bir kuruyemiş attığımızda bu kez konu Konsinye İhracat Nedir sorusuna cevap aramaya dönmüş halde. İhracat Nedir sorusundan başlayarak İhracat Destekleri nelerdir ile devam eden bilgi edinme isteğimiz şüphesiz ki kafamızda belli soruları oluşturacaktır.
Konsinye İhracat ile Gıda Sektörü Destekleniyor
İhracat Nedir sorusuna cevap bulmak, İhracat Nedir cevabını uygulamadıktan sonra ne kadar faydalı olacak farkındayız. Televizyonda spiker hala İhracat Nedir? Konsinye İhracat Nedir?, Konsinye İhracat nasıl yapılır sorularına cevap ararken bizim aklımızda ise çoktan Hangi ülkelere ihracat yapabilirim? Ürünlere yönelik ihracat için müşteri nasıl bulurum? İhracat İçin aracılık hizmetleri nelerdir? kimi sorular gezinmektedir. Burada ihracat yapmak isteyen firmamızın kuruyemişleri sadece yemediğini aynı zamanda sattığını düşünerek vaka analizime başlayalım.
Evet İhracat Nedir? Konsinye İhracat Nasıl yapılır soruları çoktan cevaplandı ve doğru soru soruldu. İhracat için aracılık hizmetleri nelerdir sorusu aslında burada sorulması gereken doğrular soruların başında. İhracat için gerekli şartlar nelerdir?, yurtdışına ihracat nasıl yapılır diye sormadan önce ihracat aracılık hizmetlerinin en değerlisi olan ihracat danışmanlığı nedir? Ve hangi ihracat danışmanlığını tercih etmeliyim diye sormak en doğru yöntem olacaktır. Hangi ülkelere ihracat yapabilirim sorusunun doğru yanıtı sadece verilerle saklı olmadığı gibi hem kendi firmamızı ve kapasitemizi iyi bilmek, doğru pazarlama yöntemlerini kullanmak ve doğru bir pazar konumlandırması yapmak bizi doğru yönde ilerletecektir.
Gıda Sektörüne Uygun Doğru Pazarda İhracat Nasıl Yapılır?
Doğru pazarda doğru ürün politikasıyla ilerlemek istiyorsak bu konuda tecrübe edinmiş, halihazırda pazar analizini yapmış bir danışmanlık firmasından destek almak yurtdışına ihracat nasıl yapılır? İhracat için müşteri nasıl bulunur? sorularını sorarak geçireceğimiz vaktin bizi kalmasını sağlayacaktır. Hedef pazar belirlemek için harcanacak zamanın önceden yapılmış olması bize pazarlama aktivitelerini hızlıca başlatmak için ciddi bir zaman kaynağı yaratacaktır. İhracat aracılık hizmetleri konusunda çalışacağınız profesyonel bir danışman ihracat için hangi ülkelere ihracat yapabiliriz sorusunun cevabı kapsamında müşteri bulmak için pazar araştırması yapmanın yanında ihracat için gerekli şartlar, ihracat için gerekli evraklar kısaca pazara giriş için gerekli tüm kapsamında size hızlıca ulaşması anlamına gelecektir.
İhracat için gerekli şartları ya da daha özel olarak ihracat için gerekli evrakları bilmek şüphesiz ki elimizde olmayan bir sertifika ihtiyacının çok önceden giderilmesi anlamına gelecektir. Örneğin ihracatını yapmak için pazar araştırması yaptığımız, yurt dışı müşterimizin bulunduğu hedef pazara ihracat için gerekli evraklardan bir tanesi gıda ürünümüze yönelik Aflatoksin ve Pestisit Analiz Raporu olabilir. Yine aynı şekilde hedef pazara ihracat için gerekli evraklardan başka bir tanesi de Standart Kontrol Sertifikası olabilir. Bu kapsamdaki ihracat için gerekli evrakları bilerek ön testlerimizi tamamlamak, sertifikalarımızı almak daha sonra kurulacak pozitif bir temasın bozulmadan tamamlanması için önem arz edecektir.
Gıda Sektöründe İhracat Nasıl Yapılır
İhracat nedir sorusu ile başladığımız ve Konsinye İhracat Nasıl yapılır, Ürünlere yönelik ihracat için müşteri nasıl bulurum, yurtdışına ihracat nasıl yapılır, İhracat için gerekli şartlar nelerdir, ihracat için gerekli evraklar hangileridir, ihracat aracılık hizmetleri soruları ile devam ettiğimiz yolcuğumuzu madem fındık ile başlattık bu konudaki güncel verilerle de bu kapsam yurt dışı müşteri bulmak isteyen firmalarımızı aydınlatalım. Fındık konusunda dünya ithalatı için hem Ticaret Bakanlığı’mızın hem de Uluslararası Dünya Ticaret Örgütünün verileri incelendiğinde görülecektir ki dünyada ithalatı domine eden ülkeler Almanya, İtalya ve Fransa’dır. Dünya’da fındık üretimi incelendiğinde ise üretim açısından sektörü domine eden ülkeler Türkiye, İtalya ve ABD’dir. Görüldüğü gibi ürünümüzün ihracata başlaması diğer bir değişle yurt dışı müşterileriyle buluşması sistematik bir yolculuk. İhracat Nedir sorusuyla başlayan bu yolculuğun doğru bir ihracat danışmanlığı firması ile güvenli bir şekilde devam etmesi hem süre hem maliyet açısından en verimli yöntemlerin başında geliyor. Dış ticaret verilerinin doğru işlendiği, doğru hedef pazarın doğru stratejilerle belirlendiği bol kazançlı ihracat faaliyetleri sürdürmeniz dileklerimizle.