İşletmenizin rekabet avantajı kazanması için pazar dinamikleri ve rakip analizlerini içeren kapsamlı ticari istihbarat raporları sunuyoruz.
Küresel pazarlara açılmanız için stratejik iş geliştirme planları ve uluslararası ağ oluşturma desteği sağlıyoruz.
İşletmenizin KOSGEB teşviklerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için başvuru süreçlerinde profesyonel danışmanlık sunuyoruz.
Ticaret Bakanlığı'nın sağladığı desteklerden faydalanmanız için gerekli bilgi ve yönlendirmeyi sağlıyoruz.
Kırsal kalkınma projeleriniz için IPARD fonlarından yararlanmanıza yardımcı oluyoruz.
Ar-Ge ve yenilik projeleriniz için TÜBİTAK desteklerinden faydalanmanızı sağlayacak danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.
Yatırımlarınızın teşvik belgelerinden yararlanarak maliyet avantajı sağlaması için profesyonel rehberlik sunuyoruz.
Planladığınız yatırımların teknik, mali ve ekonomik açıdan uygulanabilirliğini değerlendiren detaylı fizibilite çalışmaları sunuyoruz.
Yatırımlarınızın ekonomik ve sosyal etkilerini değerlendiren kapsamlı analizler yaparak stratejik kararlar almanıza yardımcı oluyoruz.
Markanızın uluslararası arenada rekabet edebilmesi için Turquality programından faydalanmanız adına danışmanlık sağlıyoruz.
Kurumsal gelişim hizmetleriyle, organizasyonunuzun performansını, verimliliğini ve rekabet gücünü artırmak için stratejik ve sistematik iyileştirmeler yapıyoruz.
E-ticaret markanızın global pazarda güçlenmesi için e-Turquality programı kapsamında destek veriyoruz.
İşletmenizin dijital dünyada etkili bir şekilde var olmasını sağlayacak kullanıcı dostu web siteleri tasarlıyoruz.
Markanızın değerlerini ve vizyonunu yansıtan özgün kurumsal kimlik tasarımı hizmeti sunuyoruz.
Markanızın sosyal medyada etkili bir şekilde yer alması için stratejik danışmanlık ve içerik yönetimi hizmetleri sunuyoruz.
Arama motorlarında üst sıralarda yer almanız için optimize edilmiş içerik ve stratejilerle SEO hizmeti sunuyoruz.
Hedef kitlenize ulaşmak için etkili ve yaratıcı dijital reklam kampanyaları oluşturuyoruz.
Çağrıya sunulacak projelerin daha önce üzerinde çalışma yapılmış Ar-Ge faaliyetlerinin devamı niteliğinde olması beklenmektedir. TÜBİTAK-TEYDEB veya KOSGEB destekleri ile yürütülmüş, belirli bir aşamaya gelmiş ancak henüz ticarileştirilmemiş ve ticarileşmesi için üzerinde halen Ar-Ge çalışması yapılması gereken ürün veya hizmetleri içeren çalışmalar çağrı kapsamındadır. Bununla birlikte kuruluşların kendi finansal kaynakları ile belirli bir aşamaya getirdikleri yeşil dönüşüm odaklı Ar-Ge ve yenilik çalışmaları da yapılan ön çalışmaların projede belirtilmesi durumunda bu çağrı kapsamında değerlendirilebilecektir. THS 5-9 aralığını kapsayan prototip geliştirme ya da iyileştirme, validasyon ve sertifikasyon testleri, yerinde uygulama, ölçeklendirme, demonstrasyon ve saha denemeleri çalışmaları çağrı kapsamındadır.
Yararlanıcı firmaların projelerinin ağırlıklı olarak mevcut bir Ar-Ge prototipi üzerinde ileri geliştirme veya iyileştirme çalışmaları, prototipin doğrulanması veya onaylanmasına yönelik testler gibi ticarileşmeye yönelik teknoloji doğrulama çalışmaları yürütmesi beklenmektedir. Bu çalışmalar aynı zamanda daha çevreci üretime, enerji veya kaynak kullanımında daha yüksek verimliliğe katkıda bulunan büyük ölçekli demonstrasyon ve pilot üretim tipi faaliyetleri de içerebilir.
Proje bütçesi üst limiti mikro/küçük ölçekli firmalar için 8.500.000 TL, orta ölçekli firmalar için 13.000.000 TL, büyük ölçekli firmalar için 25.000.000 TL’dir.
Çağrı kapsamında sermaye şirketlerine en fazla %50’si geri ödenmek üzere faizsiz geri ödemeli destek sağlanacaktır.
Geri ödenecek desteğin bir kısmı hibe desteğine dönüştürülebilecektir.
Kullanılacak desteğin geri ödemesi proje bittikten 1 yıl sonra başlayacaktır.
ç) Hizmet alımı giderleri
CE, kalite belgelendirme ve sertifikasyon giderleri desteklenebilir.
Sermaye şirketlerinin ekonomik fizibilite raporu hazırlanması için hizmet alması ve raporunu da proje önerisi ekinde sunması durumunda söz konusu gider Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tutar kadar desteklenir.
Proje kapsamında satın alımı gerçekleştirilen her bir alet/teçhizat taşıma, kullanım vb. risklere karşı proje süresince sigortalanmalıdır. Bu sigorta gideri hizmet alımı kapsamında proje bütçesine dahil edilebilir.
Lisanslanan patentli teknolojilerin olgunlaştırılması ve bu teknolojilerin yeni ürün ve süreçlere dönüştürülmesi ile ilgili faaliyetler bu çağrı kapsamındadır. Kuruluşların üniversite, araştırma kurumu, teknoloji geliştirme bölgesi şirketi gibi teknoloji sağlayıcılara ödeyecekleri lisans ya da devir bedelleri 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında ayrıca desteklenebilecektir.
Destek süresi en fazla 24 aydır.
Çağrıya tescil tarihi 2 yıl ve üzerinde olan (spin-off’lar ve TÜBİTAK 1512 ve/veya 1812 desteği alarak kurulmuş şirketler hariç) KOBİ ve büyük ölçekli kuruluşlar başvuru yapabilecektir.
Çağrıya ortaklı başvuru alınabilecek olup en fazla üç ortaklı başvuru yapılabilecektir. Başvuru yapabilecek kuruluşların sağlaması gereken kriterler çağrı duyurusunda belirtilmiştir.
Bir kuruluş, çağrıya en fazla 2 proje önerisi ile başvuru yapabilir.